Hindistan, Sıcak Hava Dalgası Ekinlere Zarar Verdiği ve Yerel Fiyatlar Yükseldiği İçin Buğday İhracatını Yasakladı


Hindistan, kavurucu sıcak hava dalgasının üretime zarar vermesi ve yurt içi fiyatların rekor seviyeye ulaşmasını gerekçe göstererek Cumartesi günü buğday ihracatını yasakladı. G7 ülkelerinin tarım bakanlarının Hindistan'ın buğday ihracatı yasağını kınaması sonrasında üst düzey hükümet yetkilileri düzenledikleri bir basın toplantısında, denizaşırı gönderileri yasaklama hareketinin kalıcı olmadığını ve revize edilebileceğini söyledi.

Küresel alıcılar, Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'yı işgal etmesinin ardından Karadeniz bölgesinden yapılan ihracatın düşmesinin ardından dünyanın en büyük ikinci buğday üreticisinin tedarikine güveniyordu. Yasaktan önce Hindistan, bu yıl 10 milyon tonluk rekor bir sevkiyat yapmayı hedefliyordu.

Dünyanın en büyük buğday ihracatçılarından biri olmasa da, Hindistan tarafından getirilen yasağın, zaten kısıtlı olan arz nedeniyle küresel fiyatları yeni zirvelere çekebileceği, özellikle Asya ve Afrika'daki yoksul tüketicileri sert bir şekilde vurabileceğinden endişe ediliyor.

Kapak Görseli Pixabay


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال