18 Yaşından Küçüklere Banka Hesabı Açılır Mı?

 

Görsel Pixabay Sanatçısı Alexander Fox | PlaNet Fox

18 yaşından küçüklere banka hesabı açılır mı eğer bankalar tarafından bu yaşın altın olanlara banka hesabı açılmasına mahsur yok ise 18 yaşından küçüklere hangi şart ve yollar ile banka hesabı açılır bu hususta bilgiler paylaşalım. 18 yaşından küçüklere banka hesabı açılır mı konusuna küçüklerin hesaplarını kendileri kontrol etmese dahi adlarına bir banka hesabı olup, bu hesapların ileriye dönük yatırım veya burs işlemlerinde kullanılabilmesi çeşitli kullanım amaçlarından birkaçı olarak söylenebilir.

18 Yaşından Küçüklere Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Anne ve babalar çocukları için ayrı bir banka hesabı açtırma talepleri ile bankalara müracaat edebilmektedir. 18 yaşından küçüklere banka hesabı nasıl açılır aileler bankalara bu amaçla hesap açtırmak istediklerinde herhangi bir yaş kriteri bulunmamaktadır.

Bebek yaştaki çocuklara dahi ebeveynleri tarafından banka hesabı açılabilir ve yaşına bakılmaksızın ayrı bir hesap çocuklar adına birikim yapılmasına imkan veren hesaplar oluşturulabilir. Bankalar ailelerden hesap açılması isteği geldiğinde bazı bilgi ve belgeler talep edebilirler. Bu talepler çocuğun kimlik belgesi, ebeveyn kimliği ile iletişim ve adres bilgileri olmaktadır.

Bankalar hesap açılması için bazı formların imzalanması sonrasında hesap açılması istenen kişiye ait banka hesabı oluşturularak ebeveynlerin çocukları için kullanacakları bu hesaplar artık kullanılabilir hale gelmiş olur.

18 Yaşından Küçüklere Her Banka Hesap Açar mı?

Para ve maddi konularla yapılan işlemler beraberinde getirdiği sorumluluk ve yükümlülükler ile bankalar ve müşterilerin iradelerinin ortaya konmasıyla çözüme kavuşturulmaktadır. Reşit olmayan 18 yaşından küçüklere her banka hesap açar mı çekimser düşüncesi de bu durumdan kaynaklanmaktadır.

Bazı bankalar bu yaş grubuna özel hesap açma hizmeti sağlarken kimi bankalarda sadece 18 yaş üzerine banka hesabı açma fırsatı sunar. 18 yaşından küçüklere banka hesabı açılır mı sorusuna evet yanıtını veren bankalar ve hangi hesapları bu yaş gurubuna tahsis ettiklerini maddeler halinde sizlerle paylaşmak isteriz.

  • İlk sırada yer vereceğimiz banka Akbank ve 18 yaşından küçüklerin kullanımına sunduğu hesap ise 16 -26 yaş aralığının kullanabildiği exi 26 hesabı bulunmaktadır.
  • Birikim hesapları arasında oldukça popüler olan ing turuncu hesap açılması için herhangi bir yaş sınır bulunmuyor ve her yaştan hesap açılmasına fırsat tanıyor.
  • İş bankası da 12 – 18 yaş aralığında bulunanlara özel ilk imza adında bir banka hesabı açılmasına olanak veren bankalar arasında yer alıyor.
  • Büyüyen çocuk fonu adında bir fonla desteklediği hesabı 18 yaşından küçüklere sunan ziraat bankası da bu yaş gurubuna hitap eden ayrı bir banka olarak listemizde bulunmayı hak ediyor.
  • Son olarak yer vermek istediğimiz banka ise Vakıfbank 18 yaşından küçüklere herhangi bir hesap açma kısıt bulundurmuyor.

18 Yaşından Küçükler Banka Hesabını Nasıl Kullanır?

Ülkemizde ve dünyada erişkin olma yaşı veya insanların reşit olması yaşı on sekiz olarak kabul edilmektedir. Bu yaştan önce birçok resmi iş ve işlem veli ile birlikte yapılabilmektedir. 18 yaşından küçükler banka hesabını nasıl kullanır sorusunun cevabı da bu açıdan bakıldığın veli ile yapılacak işlemler sınıfında yer almaktadır.

Bankalar bünyesinde 18 yaş altındaki kişilerin adına açılacak hesapların tam yetki ile kullanılabilmesi için 18 yaşına gelmeleri bu yaşa gelinmeden yapılacak tüm işlemlerde yetki ve sorumluluğun veli de olacağı bilinmelidir.

Daha çok öğrencilerin parasal ihtiyaçları ve daha küçük yaştaki bebeklerin gelecek planlamalarındaki birikim konusunda değerlendirilen 18 aşından küçüklere banka hesabı açılır mı fikri oldukça iyi düşünülmüş ve faydalı amaçlara hizmet etmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال