Bankadan Hesap Açmak İçin Ne Gerekli?

 

Görsel: Pixabay Sanatçısı Sebastian Ganso

Bankadan hesap açmak için ne gerekli hangi belgeleri temin edip hangi bilgilerle bankadan hesap açma başvurusu yapabileceğimizi netleştirelim. Önceki yılların ve dönemlerin aksine günümüzde her resmi veya kurumsal işlem daha az prosedür ve formalite işlemle yapılabilmektedir. Bankadan hesap açmak için ne gerekli hususunda da fazlaca bir listemiz ve şartımız olacağını söylemek gerçekten de güç.

Banka Hesabı Nasıl Açılır?

Her birimizin farklı sebeplerle bankalarda bir hesap sahibi olmak istemesi muhtemeldir. Bazen nakit parayı muhafaza etmek için banka hesabı kimi zaman da kredi çekmek için açılması gerekebiliyor. Peki banka hesabı nasıl açılır çok uzun süren bir işlem mi onun detaylarına bakalım.

Bankaların bazılarının sunduğu teknolojik ve dijital imkanlar ile bankaya gitmeden de görüntülü görüşme yöntemleri ile banka hesabı açılması yeni yeni gelişen bir sistem olsa da hale en yaygın olarak hesap açılması istenen bankanın şubesine giderek müşteri temsilcisi ile görüşerek banka hesabı açma talebini iletmeniz gereklidir. 

Müşterisi olmak istenen bankanın herhangi bir şubesinden çok zorlamayan bazı bilgi ve taleplerin yanı sıra bankaya özel hesap açma şartlarını taşıyan her kes rahatlıkla banka hesabı açtırabilirler.

Banka Hesabı Açmak İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

İnsanlar banka hesabı açmak istediklerinde karşılayacakları talepleri ve şartları önceden bilerek bankada hesap açma işlemleri için ne kadar zaman harcayacaklarını bilmek isterler. Banka hesabı açmak için gereken belgeler nelerdir konusunda vereceğimiz bilgilerin bu yüzden ayrı bir önemi vardır.

Bankalar müşterisi olacak kişilerin kimlik bilgilerinin kanıtlanmasına ihtiyaç duyarlar. Bu sebeple bankaların hesap açılması için ilk ve en önemli şartı kimlik belgesinin beyanıdır. Kimlik bilgisi teyit edilen kişinin banka tarafından imzalanması talep edilen bazı formlarda mevcuttur.

Bu formlar ise bankadan hesap açmak için ne gerekli sorusuna farklı bir cevap olabilir. Formların isimleri ise, müşteri bilgi formuna ek olarak bankacılığın hizmetlerine dair sözleşme ve son olarak da temel bankacılık ürünleri formu şeklinde sıralanabilir.

Belgelerin yanı sıra bankalar hesap açma talebi ile gelen müşterilerden adres bilgisi ve iletişim bilgisini de isteyebilir ve ileride ki mobil bankacılık ile internet bankacılığı kullanımda bu iletişim bilgilerini kullanabilirler.

Şubeye Gitmeden Bankadan Nasıl Hesap Açılır?

Kurumların, resmi dairelerin ve işlemlerinin online ortama dijital çağa uygun olarak aktarılmaya çalışıldığı günümüzde bankalar da bu sürecin en önemli aktörlerinden olma yolunda müşterilerine kolaylıklar sunmaktadır. Bu avantajlı kolaylıklardan birisi de şubeye gitmeye gerek kalmadan hesap açmak isteyen kişilerin bankadan hesap açmasının sağlanmasıdır.

Tabi ki her banka aynı anda böyle bir uygulamayı hayata geçiremeyebilir. Bu kısımda şubeye gitmeden bankadan nasıl hesap açılır hakkında detaylar verirken şubeye gitmeden hesap açılmasına olanak tanıyan banka isimlerini de paylaşacağız.

İnternet veya mobil bankacılık kanalı kullanılarak görüntülü görüşme yapılıp kimlik ve kişi eşleştirme teyidi yapılmasının ardından ıslak imzası şart olan evraklar müşterilere kurye aracılığı ile imzalatılıp hesap açmak isteyen kişi şubeye gitmeden banka hesabı açılmış olur. 

Şubeye gitmeden banka hesabı açılması hizmeti sunan bankalar ise, Cepteteb, Enpara gibi tamamen dijitale dönük bankalar çoğunluktadır. Ayrıca Kuveyttürk, İNG bankası ile İş Bankası yanında Ziraat Bankası, Odeabank ve beraberinde Yapı Kredi Bankası ile Garanti Bankası da şubeye gitmeden hesap açılması hizmeti sunmaktadır.

Finansal işlemlerin merkezi olarak paramızı emanet edip, nakit ihtiyacımızı kredi ettiğimiz bankadan hesap açmak için ne gerekli konusunda ihtiyaç duyulan bilgileri paylaşıp genel bir değerlendirme yaptık.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال