Beşiktaş (BJKAS) Hisselerinin Yüzde Kaçı Halka Açık?

Görsel: Pixabay Sanatçısı senol sengül

Beşiktaş hisselerinin yüzde kaçı halka açık diye merak edenler için öncelikle halka açılma süreci hakkında bilgi vermek gerekmektedir. Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği 1903 yılında kurumuş olmaktadır ve bugüne birçok Lig Kupası, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı müzesine götürmeyi başaran köklü spor kulüplerinden olmaktadır. Peki Beşiktaş hisselerinin yüzde kaçı halka açık?

Beşiktaş Futbol Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. 2002 yılında hisselerini halka açmıştır. Belirlenen tarihte Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği’nin Profesyonel Futbol Şubesi’nin bütün gelirleri ve giderlerini, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş. devralmışken, %15’ini İş Yatırım’ın liderliğinde halka arz etmiştir. 

Beşiktaş Hisselerinin Halka Açılımı

Beşiktaş Kulübün halka açılması 2002 yılında içinde başlamıştır. Bu hisselerin %70’i yurtiçi bireysel ve kurumsal yatırımcılara ve %20’si ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ve geriye kalan %10’u BJK Kongre üyelerine tahsis edilmekte olan hisse senetleri 2002 yılında, 57.500 TL fiyatı ile halka arz edilmiştir. Bu halka hisse arzı aslında Türkiye’de futbol endüstri oluşumunda önemli adımlardan olmaktadır. 

Böylece BJK ve şirket arasında imzalanan Lisans Sözleşmesi’ne bağlı olarak şirketin faaliyet alanı ve planlanan halka hisse arzı ile profesyonel futbol şubesinin bütün gelir ve giderlerini içine alacak bir şekilde genişletme uygulanacaktır. Bu gelirler TV Yayın gelirleri, İnönü stadı gişe gelirleri, stat içi ve dışı reklam gelirleri, şampiyonlar ligi gelirleri, sponsorluk gelirleri ve logolu ürün satışı gelirleri ve ayrıca transfer gelirlerini de kapsamaktadır.

Bu kulübün dönem sonu toplam geliri 2020 Şubat sonu itibarıyla 128,4 milyon lira olmaktaydı. Beşiktaş hisselerinin halka açıklık oranı %49,58 oranında olmaktadır. “BJKAS” kodu ile işlem gören Beşiktaş hisseleri piyasada 2022 yılında bugüne kadar en yüksek 7.12 TL ve en düşük ise 3.1 TL'den işlem görmüş olmaktadır. Kulübün hisseleri 2018 yılı içerisinde yatırımcısına büyük bir oranda hisse sendi kaybettirmiştir. Beşiktaş hisselerinin yüzde kaçı halka açık sorusunca cevap verirken hisse fiyatlarının 20 Haziran 2022 tarihinde tam olarak 4.28TL’den işlem gördüğünü da söylemek gerekmektedir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال