Bir Banka Hesabı Nasıl Kapatılır?

Görsel: Pixabay Sanatçısı Kris

Bir banka hesabı nasıl kapatılır? Kimi zaman yasal zorunluluklar kimi zaman da şartlar banka hesabı açılmasını gerektirmektedir. Birikimleri bir ataya toplamak ve daha güvenli olmasını sağlamak amacıyla açılan bir banka hesabı nasıl kapatılır? 

Banka hesabına olan ihtiyaç belirli bir zaman sonra ortadan kalktığında birikimleri başka bir şekilde bir arada toplamak isteyebiliriz. Banka hesaplarını kapatırken her işlemde olduğu gibi dikkat edilmesi gereken durumlar elbette vardır. Banka hesabının kapanması için belli bir süreci takip etmeniz gerekebilir. Türkiye Bankalar Birliği hesaplarla ilgili yaptığı açıklamada banka hesabınızı kapatmak için illa şubeye gitmenize gerek olmadığını duyurdu. 

Özellikle İş Bankası, Akbank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası belirli prosedür eşliğinde banka hesaplarını kapatmaktadır. Bir banka hesabı nasıl kapatılır? Sorusunu net olarak şu şekilde açıklayabiliriz:

Şubeden hesap kapatma işlemi mümkün olmaktadır. Bunun için de belirli evraklar istenmektedir. Bu evraklar kimlik, hesap cüzdanı ve hesap kapatma talimatıdır. Hesap kapatma talimatı için banka çalışanları size gerekli olan dilekçelerden birini verecek ve yardımcı olacaktır. Bu sayede şubeden hesap kapatma işlemleri için tamamen banka çalışanı ile iletişim halinde olacaksınız.

Bir diğer seçenek de müşteri hizmeti ile hesap kapatma yöntemidir. Banka operatörü ile iletişim kurarak işleminizi gerçekleştirirsiniz. Size ait gerekli parola ve şifre ile kimlik doğrulama işleminiz gerçekleşmektedir. Bu bilgileri verdiğiniz zaman hesap kapatma talebiniz gerçekleşmiş olacaktır.

Hem bankaya gitmeden hem de daha kolay ve hızlı şekilde işleminizi kendinizde halledebilirsiniz. İnternet bankacılığı ile hesap kapatma daha pratik bir yoldur ve şunları yapmanız yeterlidir: Müşterisi olduğunuz bankanın internet bankacılığına ulaşıp hesabınıza giriş yapmalısınız. Hesaplarım sayfasına gelip eğer birden fazla hesabınız varsa hesap kapatma seçeneği karşınıza çıkacaktır. Kapatmak istediğiniz hesabı seçerek işlemi onaylayınız. Banka bu talebinizi işleme alır ve hesabınız sorunsuz şekilde kapatılmış olur. 

Kullanılmayan Banka Hesabı Kapatılmalı Mı?

Bankalarda hesabı bulunan kullanıcıların belirli bir zaman sonra hesabı kullanmadığı zaman kartla ya da hesapla ilgili en merak ettiği soru kullanılmayan banka hesabı kapatılmalı mı? olmuştur. Hesabı kullanmıyor dahi olsanız kapatmanızda fayda var. Çünkü hesapta para olsa da olmasa da bankanın bazı komisyonlarına tabi tutularak paranız çekilebilir. Bu yüzden hesabınızı kapatmanız önerilmektedir. Ayrıca banka hesabı kapatma da hiçbir ücret talep edilemez. 

Banka Hesabı E – Devlet Üzerinden Kapatılır Mı?

Banka ile ilgili işler hesap açma ya da kapatma bankalar aracılığıyla ve belirttiğimiz yöntemlerle yapılmaktadır. Banka hesabı E – Devlet üzerinden kapatılır mı? sorusunun yanıtı henüz hayırdır. E – Devlet üzerinden hesap kapatma işlemi yapılamıyor ancak banka hesapları sorgulaması yapılabilmektedir. Farklı yöntemleri merak edip şubeye gitmeye vakti olmayanlar belirtilen yöntemleri takip ederek bir banka hesabı nasıl kapatılır? Sorusuna cevap almış olacaktır. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال