Sıfır Araba Almak İçin Ne Kadar Peşinat Gerek?

Görsel Pixabay Sanatçısı Arek Socha

Sıfır araba almak için ne kadar peşinat gerek hakkında iki farklı açıdan konuya yaklaşarak değerlendirme yapacağız. İlk olarak araba firmalarının kampanyaları ile sıfır araba almak için ne kadar peşinat gerek ona bakıp sonrasında ise bankaların sıfır araç kredileri ile araba almak için ödenmesi gereken peşinat tutarına göz atacağız.

Sıfır Araba Almak İçin Peşinat Oranı Ne Kadardır?

Ülkemizde trafiğe kayıtlı yaklaşık yirmi milyon taşıt bulunmaktadır. Bu hali hazırda satın alınmış trafiğe çıkmış araçların arasından bir tanesini satın almak istediğinizde ikinci el bir araba almış olursunuz. Fakat siz bu şekilde değil de hiç kullanılmamış bir araba almak istediğinizde aklınıza sıfır araba almak için peşinat oranı ne kadardır sorusu gelebilir.

Gayet önemli bir konu olan sıfır araba alırken ödenmesi gereken peşinat miktarı iki ayrı durumda değerlendirilebilir. Otomobil üreten firmaların ülkemizdeki bayileri çeşitli dönemlerdeki sundukları kampanyalar ile her marka ve model için farklı olmak üzere peşinat oranı ve kalan tutarın belli bir faiz oranı ile vadeli olarak alınabileceğine dair kampanyalar sunmaktadır.

Bu kampanyalar dahilinde sıfır araba almak için ne kadar peşinat ödenir hakkında değişken durumdan dolayı sağlıklı bir bilgi veremeyebiliriz. Ama örnek bir kampanya varsayımı ise değeri 500 bin olan bir araç için otomobil firmaları 300 bin peşin kalan 200 bin Türk lirasını yüzde sıfır faiz ile 24 ay vadeli olarak satışa sunabildiği kampanyalar duyurulabilir.

Sıfır Araç Kredisi Peşinat Oranı Ne Kadardır?

Bu durum banka kredilerinde sıfır araba almak için ne kadar peşinat gerekir şeklindeki uygulamalarda daha nettir. Bankalar insanların sıfır araba almak için kredi kullanım taleplerine sıfır araç kredisi ürünleri ile destek olmaktadır.

Sıfır araç kredilerinin alınacak yeni arabalar için araç bedelinin ne kadarı tutarında kullanılabileceği ne kadar peşinat gerektiği rakamları yasalar ve bankaların esaslarında belli olmakla birlikte azami kredi kullanma oranlarına göre hareket edilir.

Aracınız sürekli bozuluyor bir türlü tamircilerden çıkamıyor veya artık yeni bir arabanın yeni kokusu ile keyifli sürüşler yapmak istiyor olabilirsiniz. Bu durumda alacağınız arabaya karar verdikten sonra bir bankaya giderek sıfır araç kredisi kullanma talebinizi beyan edebilirsiniz. Banka yetkililerine ilk soracağınız ise sıfır araç kredisi peşinat oranı ne kadardır gibi cebinizden çıkacak miktarı hesaplayacağınız bir merakınız olabilir.

Bankalardan kullanılacak sıfır araç kredisi oranı yüzde 70 olarak azami şekilde bu oranda kredi kullanımına müsaade edilir. Kalan yüzde 30 oranındaki kısım ise peşinat olarak satın alınacak araba için ödenmesi gerekir.

İster bayilerin ve otomobil firmalarının peşinat ve taksit kampanyaları olsun ister bankalardan alınacak sıfır araç kredisi olsun sıfır araba almak için ne kadar peşinat gerek hakkında genel bir değerlendirme ile sizleri bilgilendirmeye çalıştık.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال