Web Sitesi Trafiğini Artırmanın 30 Yolu


Görsel Pixabay Sanatçısı Peter Olexa

Web sitesi trafiğini artırmanın yollarını hazırlarken, sizlere yardımcı olacak bazı araçlar hakkında da bilgilendirme yapmış olacağız. Web sitesi sahipleri ya da SEO (Search Engine Optimization – Arama Motoru Optimizasyonu) uzmanları, hazırladığımız bu içeriğe mutlaka göz atmalılar.

Web Sitesi Trafiği Nedir?

Web sitesi trafiği, internet sitenizi kaç kullanıcının ziyaret ettiğini gösterir. Analytics araçları; size hem sayfa görüntüleme sayısını hem de tekil ziyaretçi sayısını gösterir. Sayfa görüntülenmeleri, herhangi birinin sitenizi toplam ziyaret sayısıdır. Benzersiz sayfa görüntülenmeleri ise, sitenizi kaç kişinin ziyaret ettiğini gösterir (bazıları birden çok kez, bazıları ise yalnızca bir kez).

İnternet sitenize ziyaretçi çekmeniz elbette önemlidir. Ancak kimi zaman daha fazla trafikle birlikte, daha düşük dönüşüm oranlarının geldiğini göreceksiniz. Bunun nedeni, trafiğin hedeflenen şekilde olmaması olabilir. Sitenize daha fazla kişi gelmesine rağmen bunların tümü, ürünlerinizi satın alma ihtimali yüksek nitelikli potansiyel müşteriler olmayabilir.

Web Sitenizin Ziyaretçi Sayısını Artırmanın 35 Yolu

2022'de web sitesi trafiğini artırmanın en iyi 35 yolunu sizler için araştırdık;

#1. Arama sonuçları için web sitenizi optimize edin

Blog içeriğinizi ve e-ticaret sayfalarınızı hazırlamak için, nişinizi temsil eden anahtar kelimeler bulmaya odaklanın. Genellikle web sayfası başına bir veya iki anahtar kelimeye odaklanmayı seçersiniz. Alakalı anahtar kelimeleri bulmanıza yardımcı olması için; Google Anahtar Kelime Aracı ve Free Keyword Tool gibi ücretsiz olanları ya da Semrush ve Ahrefs gibi ücretli ve daha profesyonel SEO araçlarını kullanabilirsiniz.

Başlangıç olarak, aranma hacmi ayda 10.000 ve altı olan olan anahtar kelimelere odaklanın. Birkaç ay blog içeriği oluşturup, ürün sayfalarını optimize ettikten sonra, daha yüksek hacimli anahtar kelimeleri hedefleyebilirsiniz.

Ziyaretçi sayısını artırmanın püf noktası, önce alakalı anahtar kelimelerden oluşan güçlü bir temel meydana getirmektir. Web sitenize organik trafik çekmede en büyük etkiye sahip olabileceğinden, e-ticaret sitenizin blog kısmını aktif tuttuğunuzdan da emin olmalısınız.

#2. İçerik güncellemesi ile denemeler yapın

İçerik güncellemesi, insanların web sitenize büyük ölçüde trafik çekmek için yaptığı bir SEO hilesidir (Oldukça faydalı bir işlemdir). İçeriğinizi alakalı tutmak için, eski içeriği güncellemeniz ve yeni bölümler eklemeniz gerekir.

Ürün sayfaları için içerik yenilemesi yapmanın basit bir yolu, Stamped.io'nun Ürün İnceleme Eklentisi gibi bir ürün inceleme uygulamasını kullanmaktır. Bu, müşterilerinizin ürün sayfanızda inceleme yapmasını ve yorum bırakmasını sağlar. Böylece Google'a, sayfada düzenli etkinlik ve yeni içerik olduğu mesajını verirsiniz. Ayrıca müşteri geri bildirimlerini alıp bunları düzenleyerek, özgün birer yorum haline getirir ve ürün sayfalarınızı "güncel" tutabilirsiniz.

#3. Sitenizi arama motorlarına kaydedin

Google, Bing, Yandex, Yahoo gibi arama motorlarına internet siyenizi kaydederek dizine eklenmesini talep edebilirsiniz. Web siteniz dizine eklendiğinde, arama sonuçlarında görünme şansınız da artmış olacaktır.

Google için: Sitenizi Search Console aracılığıyla gönderebilrisiniz.

#4. Backlink Alın

Geri bağlantılar (Backlinkler), SEO'nun bir diğer önemli bileşenidir. Farklı bir site, sizin sitenize bağlantı verdiğinde, Google'a sitenizin güvenilir ve bağlantı metnindeki (tıklanabilir kelimeler) kelimelerle alakalı olduğu sinyalini verir .

Sadece SEO açısından fayda sağlamaz. Aynı zamanda bu bağlantılar üzerinden sitenize ziyaretçi çekmiş de olursunuz. Eğer gerçekten alakalı internet sitelerinden link alırsanız, sitenize gelen kişilerin alışveriş yapma ihtimali de oldukça yüksek olacaktır.

#5. Rakiplerinizi analiz edin

Rakiplerinizi analiz edip hangi kelimelerden ne kadar hit aldıklarını görmek, size uygun bir strateji belirleme adına ipucu verecektir. Bu konuda Google Adwords ve Organik SEO’ya odaklanmanız gerekecektir. Bunun yanında Facebook reklamları da size fayda sağlayacaktır.

Google'ın en iyi seçenek olma eğiliminde olduğunu görüyorsanız, Google Ads ve SEO'ya odaklanmanız gerekir. Facebook en iyi web sitesiyse, Facebook reklamları oluşturmanız gerekeceğini bilirsiniz. Veya niş bir blog en yüksek trafik kaynağıysa, o blogla işbirliği yapmak için bir sosyal yardım stratejisi oluşturmaya odaklanabilirsiniz.

#6. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler belirleyin

Anahtar kelime araştırmanızda daha kısa anahtar kelimeler öne çıksa da, uzun kuyruk anahtar kelimeleri belirlemek de, web sitenizin gelişimi açısından çok önemlidir. Çoğu zaman, bu anahtar kelimeler daha spesifiktir. Bu nedenle, genellikle daha az arama hacmine ve daha az rekabete sahiptirler.

Bu durum, uzun kuyruklu anahtar kelimelerde sıralama almanın daha kolay olmasını sağlayacağı gibi, arama yapan kişinin ne amaçladığını da anlamaya yardımcı olacaktır.

Arama yapan kişinin amacına göre bir internet sitesi oluşturduğunuzda, o kişinin sitenizden alışveriş yapma ya da reklamlara tıklama ihtimalini artırmış olacaksınız. Bunun yanında, yaptığınız bu işlem, sitenize daha fazla organik ziyaretçi getirecektir.

#7. Web sitenize günlük olarak yeni ürünler veya içerik ekleyin

Google'ın onlarca sıralama faktörleri olduğunu, SEO ile uğraşan hemen hemen herkes (Makale yazarları, SEO uzmanları, SEO danışmanları, Sosyal medya danışmanları, yazılımcılar, programcılar, analistler vs.) biliyor. Bunlardan biri, bir web sitesinin her gün güncellenmesidir.

Günlük olarak güncellenen (Bu konuda her ne kadar net bir bilgi olmasa da, saatlik, günlük, haftalık olarak güncellenebilir) bir internet sitesinin sadece SEO tarafında değil, aynı zamanda ziyaretçilerinize sitenize tekrar gelmeleri için de bir sebep verir. Web sitenizde keşfedilecek yeni bir şeyler olduğunu bilirlerse, bunun ne olduğunu öğrenmek için tekrar geleceklerdir.

#8. Web sitenize özel içerik barındırın

Bir blog başlatın, ücretsiz bir kurs oluşturun, Slideshare sunumları geliştirin, web seminerlerine ev sahipliği yapın ve sitenizde başka hiçbir yerde olmayan içerikler paylaşın.

Eğer sitenize abone olmaya ikna edebilirseniz, böylece yeni içeriklerinizde mail ile bilgilendirebilirsiniz.

#9. Paylaşmaya teşvik edecek içerikler oluşturun

Testler, içerik pazarlama konusunda kullanabileceğiniz etkili bir potansiyel müşteri yaratma aracıdır. 2016'da LeadQuizzes kullanıcıları %33,6'lık bir dönüşüm oranına sahipti.

Ancak asıl hedefe geri dönelim: web sitesi trafiği. Kullanıcılar bir testi tamamladıklarında paylaşılabilir sonuçlar alırlar. Daha sonra bu sonuçları sosyal medyada yayınlıyorlar ve arkadaşları bağlantıya tıklayıp, teste kendileri giriyor. Daha sonra onlar da bu sonuçları paylaşıyor. Aynı anda daha fazla trafik çekmek ve e-posta listenizi büyütmek için bu taktiği kullanabilirsiniz.

#10. Bir podcast başlatın

2022 yılında Amerikalıların %51'i bir podcast dinledi ve %32'si en az ayda bir podcast dinledi. Podcast'lerin oldukça büyük bir kitlesi var ve çevrimiçi markanızı desteklemek ve sitenize gelen trafiği artırmak için, bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Podcasting faydaları şunlardır;

  • Marka bilinirliği: Kullanıcılar, Podcast'iniz aracılığıyla sizi keşfedebilir ve ardından daha fazla bilgi edinmek için sitenizi ziyaret edebilir.
  • Müşteri ilişkilerini geliştirir: Podcast içeriği aracılığıyla müşterilerinizle etkileşimi artırırsınız. Onlara daha samimi bir marka deneyimi yaşatabilirsiniz.
  • SEO: Podcast'lerinizi yazıya dökebilir ve bunu sitenizin blog kısmında yayınlayabilirsiniz.

#11. Çeşitli yarışmalar düzenleyin ve eşantiyonlar verin

Yarışmaları ve eşantiyonları web sitesi stratejinizin düzenli bir parçası haline getirirseniz, kullanıcılara sitenizi ziyaret etmeleri ve tekrar geri gelmeleri için bir neden vermiş olursunuz. Özellikle yaptığınız kampanyaya bir sosyal paylaşım bileşeni eklerseniz, çok daha fazla kişiye ulaşmış olursunuz.

Ziyaretçiler yarışmalarınıza katılır ya da verdiğiniz hediyelerden faydalanırsa, ileride onlara ürün satışı yapma şansını da yakalamış olacaksınız. Çünkü yapılan araştırmalar, bu tür yarışmalara katılanların yaklaşık üçte birinin o markadan alışveriş yapmaya meyilli olduğunu gösteriyor.

Ayrıca ilgi alanlarına göre ziyaretçileriniz hakkında bazı özel bilgilere sahip olacaksınız. Böylece stratejilerinizi, onların alışveriş tercihlerine göre şekillendirebilirsiniz. Tüketicilerin %71'inin deneyimleri kişisel olmadığında hayal kırıklığına uğradığı düşünüldüğünde, kişiselleştirmenin markalar için büyük bir fırsat olduğu da ortadadır.

#12. Medium'da yazın

Medium, insanların ve markaların temel HTML ve CSS düzenleme ile blog gönderileri yayınlayabileceği online bir platformdur. Platform ayrıca, başkalarının gönderilerini takip edebilen, bunlarla etkileşime geçebilen ve onları tanıtabilen bir yayıncı topluluğu da oluşturmuştur.

Bu mevcut topluluğa katılabilir ve markanızı tanıtabilirsiniz. Medium'da harika bir içerik deneyimi oluşturmak için blog yazısı yazdıktan sonra, çeşitli okuyucular kazanacaksınız. Makale içerisinde çeşitli bağlantılar ekleyerek, okuyucuları web sitenize çekebilirsiniz.

#13. YouTube pazarlamasında ustalaşın

YouTube reklamları oluşturarak, açıklamanıza bağlantılar ekleyerek veya diğer YouTuber'ların bağlantılarınızı videolarında paylaşmasını sağlayarak YouTube'dan gelen trafiği artırabilirsiniz. Haftada en az bir kez, tutarlı bir şekilde ve uzun vadede yeni bir video oluşturarak, web sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz.

Henüz bir kitleniz yoksa, aktif ve yüksek sayıda takipçiye sahip olan YouTuber'lara ulaşabilir ve onlardan sizin reklamınızı yapmasını isteyebilirsiniz. Bu kısa vadede işe yarayabilir. Ancak maliyetlerinizi düşürmek için kendi kanallarınızı oluşturmak, her zaman iyi bir fikirdir.

#14. Konuk bloglama hizmeti veren siteleri araştırın

Sizinle aynı kategorideki popüler siteleri ve blogları arayın. Aktif olmasına, ziyaretçi sayısının yüksek olmasına ve sosyal medyada çok fazla ilgi gören gönderilere sahip olmasına özellikle dikkat edin.

Bazı siteler ziyaretçilere, yazılarını paylaşma imkânı verir. Böyle siteleri Google gibi arama motorlarında araştırıp bulabilirsiniz. Bazen bir makale içinde, bazen bir yorumda, bazen de bir yazar olarak biyografinizde sitenize link verebilirsiniz.

#15. Facebook ile web sitesi trafiğini artırın

Facebook'un organik erişimi her geçen gün azalmaya devam ediyor. Ancak Facebook, kullanıcıların arkadaşlarından veya aile üyelerinden gelen gönderilere öncelik verdiği için, bu platformu kullanmaktan asla vazgeçmemeniz gerekiyor.

Tabii sadece bununla sınırlı değil. Facebook reklamlar, Facebook Messenger, Facebook gruplar ve Facebook sayfalardan da oldukça yüksek sayıda ziyaretçi çekebilirsiniz.

#16. Instagram pazarlamasını deneyin

Gün geçtikçe Instagram, işletme dostu özellikleri ve geniş kitlelere ulşabilmesi nedeniyle, özellikle e-ticaret sitesi sahipleri için daha iyi bir Pazar haline geliyor.

Biyografi kısmına ekleyeceğiniz bir bağlantı linki ile, web sitenize giden trafiği artırabilirsiniz. Bunun yanında satış ortaklığı programı oluşturarak, Instagram fenomenlerine ve Influencer’lara komisyon ödeyerek, satışlarınızı artırabilirsiniz.

Hatta Instagram hikayelerine ekleyeceğiniz bağlantılar ile de geniş kitlelere ulaşabilirsiniz.

#17. LinkedIn ile web sitesi trafiğini artırın

Web sitesi sahibi olan birçok kişi için, LinkedIn genellikle trafik alınacak son yer gibi gelir. Ancak kaynaktan sabit bir trafik akışı elde edebilmeniz mümkündür.

Tecrübeli olan birçok webmaster, PR haberlerini paylaşmak için Linkedin kullanır. Örneğin; yakın zamanda bir yardım kurumuna bağışta bulunduysanız, ekibinizden bir çalışanı öne çıkarmak veya işletmeniz için büyük bir dönüm noktasına ulaşmak istiyorsanız, web sitenizden bir makaleyi LinkedIn'de paylaşabilirsiniz. Ürün bağlantılarının paylaşılması çok popüler bir yöntem değildir. Videolar, görüntüleme ve katılım açısından LinkedIn'de gerçekten iyi sonuç vermektedir. Videolu bir gönderiye, web sitenizin linkini ekleyerek web sitesi trafiğini artırabilirsiniz.

#18. Sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin

Blog gönderileri, ürün sayfaları ve resimler gibi paylaşılabilir öğelere ve diğer web sitesi içeriğine sosyal paylaşım düğmeleri ekleyin. Bu sosyal medya düğmeleri, ziyaretçilerin içeriğinizi paylaşmasını kolaylaştırır ve size trafik sağlar.

#19. E-posta pazarlamasını kullanın

E-posta pazarlamasıyla, müşterileriniz abone olduğu sürece mağazanıza ziyaretçi çekmeye devam edebilirsiniz. E-posta pazarlaması için bir mail listesi oluşturmak uzun zaman alabilir. Bu nedenle ilk günden itibaren web sitenize bir abonelik bağlantısı eklemelisiniz.

#20. Twitter’i etkili kullanın

Hâlâ web sitesi trafiğini nasıl artıracağınızı araştırıyorsanız, Twitter deneme yapmak için harika bir platformdur.

Takipçi sayınızın az olmasına aldanmayın. Profiliniz gizli değilse, uygun Hashtag’ları kullanarak çok fazla kişiye erişim sağlayabilirsiniz.

#21. Pinterest'i ihmal etmeyin

Pinterest, web sitesi trafiğinin akışını sağlamanın en iyi yollarından biridir. Pinterest; ürünlerinizi veya içeriğinizi haftada birden çok kez sabitleyerek, potansiyel olarak Facebook gibi güçlü platformlardan daha iyi performans gösterebilir. Web sitenize sonsuz bir trafik akışı sağlamak için, tek bir pinin viral hale gelmesi yeterlidir.

Bir blog gönderisi paylaşıyorsanız, gönderideki tüm resimleri sabitleyebilirsiniz. Böylece, web sitenize daha da fazla trafik çekebilirsiniz.

Bir ürün sayfasını tanıtmak istediğinizi varsayalım. Bu sayfadaki ürün fotoğrafları görsel açıdan ilgi çekici değilse, bunları biraz daha çekici hale getirerek yükleyebilirsiniz. Pinterest'ten gelen web sitesi trafiğini artırmak için Pinterest'te ziyaretçileri yeniden hedefleyen Pinoculars uygulamasını deneyebilirsiniz.

# 22. Influancer’lar ile çalışın

Site trafiğini artırmak için sosyal medya fenomenlerinden yararlanmanın birden fazla yolu vardır:

  • Sosyal medyada bağlantılar dahil olmak üzere markanız ve ürünleriniz hakkında paylaşımda bulunmaları için, Influencer’lara ödeme yapın.
  • Etkili blog yazarlarıyla iyi ilişkiler geliştirin. Böylece bloglarında markanız hakkında konuşurlar.
  • Influencer’lara ücretsiz olarak ürünler gönderin ve onları, sosyal emdya hesaplarında incelemelerini isteyin.
  • İçeriğinizde influencerlardan bahsedin ve onları etiketleyin. Paylaşımınıza yorum yapmalarını sağlayın.

#23. Markanızı Snapchat'te tanıtın

Snapchat, Tiktok gibi genç bir kitleye sahiptir. Günlük yaklaşık 350 milyon aktif kullanıcısı bulunur. Eğer hedef kitleniz genç nesil ise, Snapchat’i mutlaka denemelisiniz.

Snapchat reklamlarını da deneyebilirsiniz. Bunlar, bir kullanıcının uygulamadaki deneyimi sırasında ortaya çıkan tıklanabilir anlık görüntülerdir. Bunları sitenizdeki herhangi bir URL'ye yönlendirebilirsiniz.

#24. Forumlara katılın

Forumlar, insanların herhangi bir konu hakkında soru sorduğu ve tartıştığı dijital topluluklardır. Reddit ve Quora daha popüler ve iyi bilinen forumlardan birkaçıdır. Akla gelebilecek hemen hemen her konu hakkında tartışmalar, gruplar ve başlıklar vardır.

Forum katılımının organik olması ve satış amacı taşımaması gerektiğini unutmayın Çünkü forumlarda direkt reklama odaklanırsanız, spam yaptığınız düşünülerek üyeliğiniz kapatılabilir. Üye olarak kalsanız bile, insanlarla iyi ilişkiler kuramadığınız ve gerekli saygıyı kazanamadığınız için, söyledikleriniz önemsenmez.

Sektörünüzle ilgili niş forumları tespit eder, kayıt olur ve paylaşımda bulunursanız, inanılmaz fayda sağlayacaktır. Bunun için Google.com’da, “inurl:forum anahtar kelime” yazarak aratabilirsiniz.

(Örneğin; inurl:forum teknoloji)

#25. Kendi forumunuzu oluşturun

İnsanların nişinizle ilgili konular hakkında konuşabileceği saygılı bir topluluk oluşturabilirsiniz. Bu, insanlara geri dönecekleri bir şey vererek, sitenize trafik çeker. Aktif forumlarda her zaman yeni bir tartışma veya yeni yanıt vardır. İnsanları proaktif olarak geri çekmek için, bildirimleri aktif tutabilirsiniz.

Forumlar ayrıca SEO için yararlı olan benzersiz içerik oluşturur. Bu içerik, doğrudan onlardan geldiği için, yani farklı bir IP ile yazıldığı için, inanılmaz faydası vardır. İnternet sitenize forum kurmak için; alan adınıza subdomain açabileceğiniz gibi, yeni bir klasör oluşturarak da yapabilirsiniz.

En iyi ücretsiz forum yazılımları;

En iyi ücretli forum yazılımları;

#26. Facebook gruplarına katılın

Facebook Grupları son zamanlarda oldukça popüler hale geldi ve e-ticaret markaları, gelişen çevrimiçi topluluklara katılma fırsatından olabildiğince fazla faydalanıyor.

Sektörünüzle ilgili grupları arayın, katılım sağlayın ve sohbetlere katılın. Tıpkı forumlarda olduğu gibi, aşırı tanıtım yapmaktan kaçının. Önce üyelerle iyi ilişkiler kurup güven kazanın. Daha sonra yavaş yavaş tanıtımınızı yapmaya başlarsınız.

# 27. Affiliate Marketing yapın

Bağlı kuruluş pazarlaması ile; küçük işletmelere ya da şahıslara, sitenizin linkini paylaşması karşılığında ödeme yaparsınız. Oluşturacağınız sistem ile her üyenize özel bir link oluşturursunuz. Üyeniz o linki sosyal medya hesaplarında ya da web sitesinde paylaşır. O link üzerinden siz organik trafik kazanırken, linki paylaşan üyeniz de sizin belirlediğiniz ücreti kazanır.

#28. Reklam vererek ziyaretçi çekin

Bütçeniz varsa (büyük olması gerekmez), reklam ağlarının fırsatından yararlanın. Web sitenizi tanıtan, ideal müşterilerinize yönelik reklamları hedefleyen ve trafik akışını izleyen dijital reklamlar oluşturun.

Kullanılabilecek bazı reklam ağları:

#29. Diğer markalarla işbirliği yapın

Diğer markalarla iş birliği yaparsanız, hedeflediğiniz kitlenin güvenini daha kolay kazanırsınız. Bu ortaklık, birbirinizin reklamını yapmanızla ya da birbirinizin ürünlerine çeşitli promosyonlar vermenizle sağlanabilir.

#30. Ziyaretçileri geri kazanmak için yeniden hedefleme reklamları oluşturun

Ziyaretçilerinizin sadece %2'si, sitenize ilk geldiklerinde alışveriş yapıyor. Bu sebeple yeniden hedefleme reklamları çok etkilidir. Çünkü sitenize gelenleri tekrar getirmeniz gerekiyor.

Reklamların yeniden hedeflenmesi durumunda dönüşüm, sitenize yapılan tıklamadır. Yeniden hedefleme reklamlarını kullanarak sitenize daha fazla trafik çekmek için, bunu kullanıcı davranışına dayandırmayı düşünebilirsiniz.

Yani ziyaretçilerinizin web sitenizde neler yaptığını, hangi sayfalarda daha fazla vakit geçirdiğini ve neleri sipariş ettiğini ya da tıkladığını analiz ederek, bir sonraki reklamınızı bu doğrultuda verebilirsiniz.

SEOUzmanlarının Site Ziyaretçilerini Artırma Tavsiyeleri

Alanında uzmanlaşmış 8 Seo uzmanının, site hitini artırma tavsiyelerini paylaşarak yazımızı noktalamak istiyoruz.

CEO Blog Nation'ın Baş Blogger'ı Gresham Harkless

Organik trafik elde etmenin en iyi yolu, hedef pazarınızı sitenizde öne çıkarmaktır. CEO Blog Nation için, bunu ziyaretçileri ile paylaşan girişimcileri ve işletme sahiplerini buluşturan düzenli toplantılar yapmaya odaklandık. Bu toplantılarda en çok, hangü ürünlerde öne çıkmak istiyorsak, o ürünleri sitelerimizde ön plana çıkarmayı ve bunu nasıl yapacağımızı konuşuyoruz.

Andrew Sumitani, TINYpulse Pazarlama Direktörü

Hemen hemen her markanın karşılaşacağı sorun, yüksek kaliteli bağlantıları korurken, gelen bağlantıların sayısını artırmaktır. TINYpulse'da genellikle forumlar, blog yorumları ve sosyal medya sitelerinden link almaktan kaçınırız.

Kaliteyi korumak için Buzzsumo ve Ahrefs gibi araçlar aracılığıyla, etkili yazarlar veya web sitesi içerik koordinatörleri arıyoruz. İçerikleri sadece en popüler olana göre filtreleyerek, ziyaretçilerimize en fazla değer kazandıran haberleri aktarıyoruz.

Steph Taylor, Online Pazarlama Podcast Sosyetik Sunucusu

Online pazarlama Podcast sunucusu Steph Taylor; Pinterest Pinleri, yeni web sitemin bir numaralı trafik kaynağı oldu ve hedef kitlem için Facebook Reklamlarından çok daha az maliyet oluşturdu. Günlük 5-10 dolarlık küçük bir bütçe, son 30 gün içinde web siteme 1.127 kişinin gelmesini sağladı. Reklamları durdursam bile oluşturduğum pinler, bana kalıcı bir hit sağlayacaktır.

Dayne Shuda, Ghost Blog Writers'ın Sahibi

Konuk ziyaretçiler, web sitesi trafiğini artırmanın en sevdiğim biçimlerinden biridir. Podcast'ler, videolar, makaleler vb. gibi diğer içerik türlerine konuk oluyorsunuz.

Genellikle eğlenceli veya eğitici içerik sağlıyorsunuz ve karşılığında yeni bir kitleye erişim elde ediyorsunuz. Yeni bir filmi tanıtmak için gece geç saatlerde talk show yapan bir aktör düşünün. Kısa vadeli trafiği artırabilir ama aynı zamanda uzun vadeli trafiği de artırabilir. Ghost Blog Writers’te uyguladığımız taktik bu.

Giant Partners Dijital Pazarlama Uzmanı Steven Page

Messenger abone listenizi büyütmek ve onları web sitenizdeki sayfalara yönlendirmek, daha fazla trafik almanın en etkili yollarından biridir. Bu iletiler %90+ açılma oranı ve %50+ tıklama oranı elde eder. Bu da bir sonraki blog yayınınızı veya oluşturduğunuz kaynağı görmelerini sağlar.

Messenger, Whatsapp, Telegram gibi mesajlaşma uygulamaları, son yıllarda sosyal medya sitelerini bu konuda geride bırakıyor. Buna göre hareket etmenizi tavsiye ederim.

Jeff Moriarty Tanzanite Takı Tasarımlarında

Birden fazla web sitesine sahibiz ve bunlardan yalnızca birinden alışveriş yapan müşterilerimiz var. Müşteriler web sitelerimizden herhangi birine sipariş verdikten 30 gün sonra, onlara kartpostal göndermeye başladık. Bu kartpostallar, bizden alışveriş yaptıkları için onlara minnettar olduğumuzu gösteriyor.

Ancak bu durum zamanla; müşterilerimizin bile farkında olmadığı, diğer web sitelerimizde bizim için yeni satışlara dönüştü. İşin güzel yanı; bunların hepsinin bir uygulama aracılığıyla yapılması, tamamen otomatik olması ve her gönderinin 1 dolardan daha az maliyet yaratmasıdır.

Jesse Weinberg, Global Yodel Medya Grubu

Sektörünüzün önde gelenlerini anlatan bir blog yazısı oluşturun. Hayran olduğunuz, yenilikçi işler yapan, beğendiğiniz insanları ve hatta rakiplerinizin en iyilerini bulun. Bunların kısa bir özetini, çalışmalarını ve benzersiz ve ilham verici olan özelliklerini anlatın.

Makaleyi yayınladıktan sonra; makalede bahsettiğiniz kişileri etiketleyerek bağlantı linki verin.  Muhtemelen bahsettiğiniz kişilerin çoğu sizi retweetleyecek, makaleyi sosyal ağlarında paylaşacak ve web sitenize trafik gönderecektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال