Neden Blogger'ı Tercih Ettim?

Yeni blog yazarı adayları, internete açılmaya karar verdiklerinde hangi blog platformunu kullanmaları gerektiği konusunda ikilemde kalırlar. An itibari ile piyasada sosyal ağların temel blog sunumlarından kendi kendine barındırılan açık kaynaklı yazılım çözümlerine kadar onlarca seçenek olsa da çoğu yeni blogcu ve blogları için ödeme yapmak istemeyenler için en iyi seçim iki sağlayıcıdan birisine bağlı; Blogger ve Wordpress.


Yıllarca Wordpress üzerinde site kurmuş ve yöneticilik yapmış biri olarak Blogger'ın gerçekten Wordpress'ten daha iyi olduğunu düşünmemin sebeplerini sizlerle paylaşmak istedim. Umarım fikrinizi etkileyebilirim.

Arkasında Google Var ve Ücretsiz

Blogger, blog yazmaya giriş için en ucuz maliyeti sunar; ücretsizdir ve eğer reklam yayınlamak isterseniz blogunuzdan biraz para bile kazanabilirsiniz. Gene de ileride başka bir platform üzerinden yayın yapmak isterseniz içeriklerinizi kolayca taşımanız gereken her yere taşıyabilirsiniz.

Blogger, Google tarafından sağlanan ücretsiz bir blog barındırma hizmetidir. Kullanım kolaylığı ve düşük maliyetleri nedeniyle yeni başlayanlar için basit bloglar oluşturmak için popüler bir platformdur. 1999'dan beri hizmette ve en yaygın kullanılan blog platformu haline geldi desem yalan olmaz, şu anda sıralamalarda ABD'deki en popüler 17. web sitesi olarak yerini almış durumda.

WordPress gibi açık kaynaklı bir CMS kullanmak isterseniz yazılımı indirip yüklemeniz ve hosting hizmeti sunan bir üçüncü taraf sağlayıcıdan barındırma için küçük bir aylık ücret ödemeniz gerekir. Ayrıca blogunuzun güvenliğinden, performansından ve bakımından da siz sorumlu olursunuz. Bu daha fazla sahiplik derecesi, daha fazla zaman, çaba ve bütçe gerektirse de, size daha fazla özgürlük de sağlayacaktır. Kendi hosting planınızı seçebilir, istediğiniz tema ve eklentiyi yükleyebilir ve kaynak kodunu dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Blogger ise hızlı bir şekilde bir blog oluşturmak ve başlatmak için ihtiyacınız olan her şeyi sağlayan ücretsiz bir blog platformudur. Barındırma, SSL sertifikası veya şablonlar için ödeme yapmanız gerekmez. Bir blogspot alt alan adı kullanmakta sorun görmüyorsanız, alan adı kaydı için ödeme yapmanız bile gerekmez. Bu durumda URL'niz şuna benzer: ww.benimsitem.blogspot.com. 

WordPress'i kullanmak ücretsiz olsa da, bu kendi kendine barındırılan platformda bir site oluşturma ve yönetmeyle ilgili maliyetler vardır. Barındırma ve yüklemek istediğiniz herhangi bir premium tema veya eklentiye ek olarak alan kaydı için ödeme yapmanız gerekir.

Google Hesabınızla Entegre Giriş

Tüm Google hesaplarınızı kolayca bağlayabilme özelliği olması nedeni ile Blogger için büyük bir artıya sahip. Bir web sitesi için en kullanışlı özelliklerin çoğu, Google tarafından, AdSense, AdWords ve Google dizine ekleme için Web Yöneticisi araçları da dahil olmak üzere size sunulmaktadır.

Blogger, şablonlarınıza, hızlı bir şekilde kafa karıştırıcı hale gelebilecek ve web sitelerinin bozulmasına neden olabilecek bir kod eklemek yerine, bir düğmeyi tıklamanıza ve AdSense'i veya banner'ları sitenize entegre etmenize olanak tanır. Bu kolaylık, tüm Google hizmetleri için aynı giriş bilgilerini kullanmanıza olanak tanır ve Blogger'ı birkaç adım öne çıkarıyor. Wordpress ise açık kaynaklı bir çözümdür, yani hesabınız için kaydolduktan sonra tüm ekstra hizmetlerin blogunuza manuel olarak entegre edilmesi gerekir.

Birçok insanı Blogger'da blog başlatmaktan alıkoyan engel, Blogger'ın kendi URL'nizi kullanmanıza izin vermediği şeklindeki yanlış bir kanıdır. Blogger, bir süredir özel URL'lere izin veriyor ve bunlar, siz blogunuzu oluştururken kolay alan kaydı için şu anda Google Domains ile entegre oluyor. Blogger ile .com uzantılı özel bir URL yıllık 75 liraya mal oluyor ve sitenize herhangi bir reklam koymanız gerekmiyor.

Blogger gibi bir yayın platformuyla, bir hesap oluşturarak, bir şablon seçerek ve içerik ekleyerek hızla bir blog oluşturabilirsiniz. Blogger, bir blog çalıştırmanın tüm teknik yönleriyle ilgileneceğinden, içerik yayınlamaya ve okuyucularınız arasında hangi konu ve türdeki gönderilerin popüler olduğunu anlamaya odaklanabilirsiniz. Bu, kendinizi belirli bir sektörde bir düşünce lideri olarak belirlemenizi ve yararlanmadığınız özellikler ve hizmetler için ödeme yapmadan okuyucu sayınızı artırmanızı sağlayacaktır. Ancak uyarmam da gerekiyor, sitenizin teknik olarak sahibi siz değilsiniz, bu nedenle Blogger'ın topluluk kurallarını ihlal ettiğiniz tespit edilirse site herhangi bir zamanda askıya alınabilir.


Google tarafından yedeklenir

Aynı doğrultuda, Blogger dünyanın en büyük ve en güçlü internet şirketinin desteğine sahiptir. Bazıları için bu olumsuz görünebilir, ancak bu durum, en çok para ve geliştirme süresinin ayrıldığı blog platformu olan Blogger'da, Wordpress kullanıcılarının beklemesi ya da ekstra ödeme yapmasını gerektirebilecek özellikler için geliştiricilerinin sizin yerine zaman ayrılabileceği anlamına da gelir. 

Tarihsel olarak, widget'lar, eklentiler ve şablonlar gibi özellikler önce Blogger tarafından geliştirilmiştir. Wordpress genellikle eğrinin bir veya iki adım gerisindedir. En iyi özellikler geliştirilirken kazanan Blogger'dır.

Şablonların Görsel Görünümünü ve Kodunu Değiştirin

Blogger'ın blogunuzun görsel bileşiminde değişiklik yapma seçenekleri daha çok ve kullanımı kolaydır. Blogger'da, önceden oluşturulmuş bir dizi şablonun yanı sıra herhangi bir sayıda web sitesinde bulunan binlerce şablon vardır. Bunları kopyalayıp blogunuzun şablon sayfasına yapıştırmanız yeterlidir; yeni bir temanız ve görünümünüz olur.

Ek olarak, şablonunuz için stil sayfaları ve HTML kodu (bunu yapmak istiyorsanız) özel ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde kolayca değiştirilebilir ve geliştirilebilir.

İndekslenme Süresi

İster Google ile olan bağlantı ister Blogger bloglarının hacmi nedeniyle olsun, yayınlarınız Blogger ile arama motorlarında çok daha hızlı dizine eklenecektir. Genellikle, en yeni sayfanız yayınlandıktan sonraki birkaç saat içinde görünerek, mümkün olan en kısa sürede en fazla trafiği almanıza olanak tanır. 

Çoğu blog en yeni ve en alakalı haberler hakkında konuşmaya çalıştığı için indekslenme süresi özellikle önemlidir. Eğer o haber iki gün indekslenmez ise, insanlar yazılarınızı okumaya başladığında çoktan eskimiş olacaktır.

Kullanım kolaylığı

Blogger, yeni bir blog sahibi için gerçekten bir tak ve çalıştır tasarımıdır. Kaydolma işlemi saniyeler sürer ve kullanıcıların Google giriş bilgilerini kullanmasına ve yalnızca blog başlığı ve açıklaması gibi birkaç temel bilgi istemesine olanak tanır. Sonrasında, blog gönderileri iki veya üç tıklama ile yazılabilir ve otomatik olarak dizine eklenir.

Özellikle blog dünyasına yeni başlayanlar için, kullanım kolaylığı söz konusu olduğunda Blogger en iyi seçimdir.

Çoklu Hesap Entegrasyonu

Blogger, doğrudan Google girişinize bağlanan bir gösterge tablosu özelliği aracılığıyla tüm bloglarınızı görüntülemenizi kolaylaştırır. Giriş yaptığınızda, gönderileri yayınlamak, düzenlemek veya değiştirmek için tek tıklamayla tüm bloglarınız görüntülenecektir.

Kullanılabilir blogların ve hesapların sayısı neredeyse sonsuzdur ve birden fazla konuda blog yazmayı her zamankinden daha kolay hale getirir.

Büyük Blog Ağı

Blogger, birçok yeni blog yazarının ilk durağı olduğu için aynı zamanda dünyanın en büyük blog ağları arasında yer alıyor. Blogger'da zaten oluşturulmuş milyonlarca blog, Google'ın arama özelliklerini siteye entegre ettiği için yeni blog yazarına da yardımcı olur. Ziyaretçiler yalnızca sayfanın üst kısmındaki arama çubuğu aracılığıyla Blogger bloglarında arama yapmakla kalmaz, farklı bir Blogger blogunu ziyaret etmek için "rastgele" veya "sonraki blog"u tıklayabilirler. Bu, sizi doğrudan mevcut bloglara bağlanmanızı sağlayarak tanınırlığınızın artmasına da katkıda bulunur.

Sonuç olarak, Blogger ilk bloguna yeni başlayan herkes için ideal bir çözümdür. Aynı zamanda, blog yazma konusunda ciddi olan, ancak yeterli kurulum bilgisine sahip olmayan ve bloglarında düzenli ayarlamalar yapmak için SEO uzmanlarına para vermek istemeyenler için harika bir platformdur. Kullanımı kolaydır, başlatması hızlıdır ve ücretsiz Wordpress blogunun ve diğer rakiplerinin sunmadığı bir dizi özellik sunar.

Görsel Pixabay

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال