Borsa Kaçta Açılır?

 

Görsel Pixabay Sanatçısı StockSnap

Borsa İstanbul (BİST) üzerinde işlemler resmi tatiller ve hafta sonu hariç hafta için her gün sabah 10:00 da seansa açılır ve ara vermeksizin devam ederek akşam saat: 18:00 da kapanır. Hafta sonu günleri ise borsa kapalıdır. Ayrıca resmi tatillerin olduğu günlerde de borsa kapalıdır. Borsa İstanbul

Borsa Kapalı iken Alış Veya Satış Emri Verilir mi?

Gece 00:00 dan sonra borsada alış ve satış talimatı verilir. Borsa açıldığı saatlerde verilen alış veya satış emirleri gerçekleşir. Verilen alış veya satış emirler gün içinde gerçekleşmezse gün sonunda emirler iptal edilir. Bu sebepten borsa yatırımcılarının bu bilgileri dikkate alarak gerekli araştırmaları yaptıktan sonra alış veya satış emirlerini vermeleri gerekmektedir.

Borsada Alış ve Satış Emirleri sadece saat: 10:00 - 18:00 Aralığında Mı Gerçekleşir?

Gün İçerisinde

  • 10:00 - 13:00 sürekli işlemlere açıktır,
  • 13:00 - 13:55 emir toplama,
  • 18:00 kapanış seansı

Peki Borsa Her Zaman Yazdığımız gibi Alış ve Satış Emirlerini Gerçekleştirir mi?

Borsa da eski yatırımcılar bilir. Gerek Covid-19 un çıktığı yıl, FED kararlarının sancılı olduğu dönemler borsanın alış ve satış emirleri almadığı günler olduğunu bilirler. Bazen 2-3 gün boyunca devre kesicilerin devreye girdiğini, sabahtan akşama kadar hiç bir şekilde emir toplama olmadığı, karanlık oda dediğimiz yerde sadece büyük yatırımcıların al sat yaptığını eski yatırımcılar iyi bilir. 

2021 yılı Aralık ayında dolar fiyatının 18 TL olduğu dönemde, Doların düşmesine 1-2 gün kala borsanın dip seviyelere geldiği dönem olmuştur. Doların 10 TL gördüğü dönemde borsada devre kesiciler devreye girerek yatırımcıların satış yapmasını engellediğini keza yine yaşanılmıştır.

Borsa da Yatırım Yapmak Göründüğü Kadar Basit mi?

Birçok kişi çevresinde ki insanların anlattıkları başarı hikayelerine kanarak borsaya girerek tüm sermayesini erittiği bir gerçektir. Ülkemizde bilinçli yatırımcı sayısı çok ama çok düşüktür. Birçok yatırımcı kulaktan duyma yatırım yapar ve daha sonra tüm sermayesini eritir. Bu sebepten tasarruf ile elde edilen sermayenin hesap kitap yapılmadan bir yatırım aracına yatırılması çok ama çok yanlıştır. Borsa veya diğer yatırım araçlarına girmeden önce gerekli bilgi ve araştırmaların yapılması gerekmektedir. Yapılan araştırma ve donanımdan sonra yatırım yapılmalıdır.

Borsadaki Tüm Yatırımcılar Kazanıyor Ve Hepsi Kayıp mı Ediyor?

Borsa ki yatırımcıların bir çocuğu kazanıyor veya kaybediyor değerlendirmesinin yapılması çok ama çok yanlış olur. En büyük yatırım kişinin kendisine yaptığı yatırımdır. İnsan kendisine yatırım yaptıktan sonra gerekli bilgi ve araştırmadan sonra yaptığı yatırımdan büyük kazançlar sağlandığı kaçınılmaz bir gerçektir. Ülkemizde Seçim Dönemi veya Dünya genelinde doğal afetler, savaşlar, salgın gibi sebeplerden dolayı borsa da kayıp eden birçok kişi olduğu göz ardı edilmeden yapılacak yatırımlar daha gerçekçi ve somut olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال